Inbouw schuifdeur

Je hebt de keuze gemaakt voor een schuifdeur in plaats van een draaiende deur, maar hoe nu verder? Wil je de schuifdeur voor de muur laten lopen, of wil je optimaal ruimte besparen door de schuifdeur in je muur te laten verdwijnen?

Voor de muur of een inbouwschuifdeur?

Bij een schuifdeur, die voor de wand schuift, zijn vaak amper technische verbouwingen nodig. Je haalt zo nodig de deurpost van de oude scharnierende deur weg, werkt de muren strak af en plaatst de schuifrail boven de deuropening, hangt de schuifdeur eraan en klaar.

Het is goed je dan een aantal zaken te beseffen. Ten eerste kan je nooit iets tegen de muur aanzetten waar de schuifdeur voor langs loopt. Daarnaast zal je aan altijd een kier houden tussen de muur en het schuifdeurpaneel. Dit zorgt voor meer last van tocht, maar ook van geluid!

Het meeste profijt van je schuifdeur heb je als je hem in de muur laat schuiven. Hiervoor is een iets grotere verbouwing nodig, maar dankzij de inbouw van je schuifdeur kan je wel je muren aan beide kanten gebruiken (extra ruimtebesparing) EN je hebt een stuk minder last van tocht en geluid. Je krijgt hierdoor eigenlijk hetzelfde effect als bij een scharnierende deur.

Voordelen van een inbouw schuifdeur

Een schuifdeur inbouwen kan op verschillende manieren. Je kan het zelf helemaal opbouwen met een losse schuifrail in combinatie met een ophangsysteem en dan zelf een wandconstructie maken, maar je kan ook kiezen voor een kant en klaar inbouw schuifdeursysteem. Zo’n inbouwsysteem bestaat meestal uit een metalen frame die tegen een metal stud wand, een houten raamwerk, een gyprox wand of een steensmuur wordt aangebouwd. Meestal wordt het frame met gipsplaat afgewerkt, maar je hebt ook schuifdeursystemen met een extra gaaswerk over het inbouwframe zodat je het gelijk met de rest van de muur kan stuccen.

Ook tijd kost geld

Misschien lijkt een inbouw schuifdeursysteem op het oog duurder dan zelf een constructie te maken. Besef dan dat een kant en klaar inbouw schuifdeursysteem van metaal veel sneller en eenvoudiger te plaatsen is en als bijkomend voordeel heeft dat het schuifdeurpaneel later niet nog eens na gesteld hoeft te worden. De inbouw schuifdeur hangt immers in een metalen, maatvaste cassette.

Wat kunnen wij voor je betekenen

Met onze jaren lange ervaring op het gebied van schuifdeuren, kan je gerust zeggen dat we schuifdeurspecialisten zijn. Heb je vragen over de inbouw van een schuifdeur of zoek je iets speciaals, we adviseren je graag.