Alles over schuifdeuren

Een schuifdeur is een deur die bij het openen en sluiten een zijwaartse beweging maakt in plaats van een draaiende beweging. Wanneer je erbij stilstaat dat een normale scharnierende deur 0,65m2 van de ruimte in je huis inneemt, zal de keuze voor een schuifdeur makkelijk worden gemaakt. Zo’n schuifpaneel kan daarnaast ook uitstekend functioneren als scheidingswand tussen verschillende kamers.

Ook zijn schuifdeuren dé oplossing wanneer je mindervalide bent en bijvoorbeeld in een rolstoel zit. Dan wordt het ongemak, van het achterwaarts en voorwaarts bewegen dat bij een draaiende deur wel voorkomt, compleet weggehaald. Om dit nog duidelijker te maken, hebben we hier een animatie van gemaakt. Maar een schuifdeur is ook een enorme uitkomst voor blinden en slechtzienden.

Schuifdeuren zijn niet alleen ruimtebesparend, maar wij vinden ze ook passend in het plaatje van levensloopbestendig wonen. Bekijk hiervoor ook de uitzending van Doe Maar Duurzaam op RTL7 waarin Best-Fix de diverse visies op dit onderwerp gaf.

Type schuifdeuren

Schuifdeuren kunnen bestaan uit één grote plaat hout of multiplex, maar ook een bestaande stompe deur met een honingraat kern kan voldoen. Veel mensen kiezen voor een deurpaneel met glas voor extra lichtinval. Hiervoor zijn volledig glazen schuifdeuren leverbaar, maar dit kan ook gerealiseerd worden met een deurpaneel met ruitjes uit de bouwmarkt. Pas dan wel op dat het geen opdekdeur is. Stalen schuifdeuren met glas geven een mooi strak design aan het interieur en kunnen op maat gemaakt worden.

Bij BestFix-Schuifdeursystemen vind je voornamelijk schuifdeursystemen die worden ingebouwd. De hele schuifdeur verdwijnt hierbij in de muur. Hier is een muurvlak voor nodig die net iets breder is als de schuifdeur zelf. Hoe de afwerking van het inbouwsysteem wordt, hangt af van de keuze van het type schuifdeursysteem. Hou je van een landelijke stijl of wil je, in geval van bijvoorbeeld een renovatie, dat je schuifdeur past bij de stijl van de rest van de deuren in huis, dan kies je een systeem dat afgewerkt wordt met een deurpost en architraaf, een lijst die rondom de deuropening komt. Hou je van een strak, modern interieur, kies dan voor een minimalistische afwerking waarbij het systeem strak met de muur wordt af gestuct.

Geruisloze schuifdeuren

Ongeacht het type schuifdeur is het belangrijk dat ze geruisloos en soepel in en uit de muur schuiven. Wij leveren hiervoor de schuifdeursystemen van de hoogste kwaliteit die dit waarmaken en ook nog eens snel en eenvoudig te plaatsen zijn. In combinatie met de juiste schuifdeurpanelen is dit dé vervanger voor iedere draaiende deur.

Wat bieden wij aan?

Belangrijk bij schuifdeuren is het systeem waarin ze worden geïnstalleerd. Wij kunnen je op elk gebied adviseren, van de schuifdeursystemen tot de schuifdeuren zelf. Met jarenlange ervaring in de markt van de schuifdeuren kennen wij het product van binnen en buiten. Wij gebruiken graag onze expertise om jou de beste oplossing aan te bieden.  

Ben je bezig met het kopen van een schuifdeur? Wij vertellen je hier graag meer over.