Waarom kiezen voor een schuifdeur?

Waarom kiezen voor een schuifdeur?

Geplaatst door: Elyse Gepubliceerd: 05-07-2021 Gelezen: 1772 Reacties: 0

4 redenen waarom een schuifdeur praktischer én mooier is dan een traditionele draaiende deur

Het kiezen van een binnendeur krijgt vaak niet de hoogste prioriteit bij het samenstellen en stijlen van een interieur, hoewel de juiste deur een waardevolle toevoeging kan zijn in een ruimte. Is een traditionele draaiende deur te saai of niet praktisch in je ruimte? Overweeg dan eens een schuifdeur! Een schuifdeur is dus een ideale uitkomst voor grote én kleine ruimtes. Lees hier waarom!

Ruimtebesparend

Een schuifdeur heeft geen draaicirkel zoals een gewone deur. Dit bespaart ontzettend veel ruimte. Een standaard draaiende deur neemt ongeveer 0.65 M² van je leefruimte in beslag. Ruimte die met een schuifdeur wel beschikbaar is!

Draaicirkel van een draaiende deur

Ruimtebesparing door schuifdeur

 

 

 

 

 

 

 

 

De schuifwanden glijden soepel zonder rails op de vloer  en je hoeft geen rekening te houden met een openslaande deur. Hierdoor creëer je veel meer mogelijkheden bij het inrichten van een ruimte. Daarnaast kan een schuifdeur dienen om spullen uit het zicht te houden, bijvoorbeeld als kastdeur voor een ingebouwde kast of om het hoekje van de wasmachine af te sluiten. Ook hierbij hoef je geen rekening te houden met de uitzwaai van een deur.

Daarnaast is een groot voordeel van een inbouwschuifdeur dat de muren naast de deur ook bruikbaar blijven. Zo kan je daar lijstjes hangen of zelfs daar schakelaars en verlichting monteren.

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer ruimtes creëren

Niet alleen in kleine ruimtes is een schuifdeur ontzettend handig: ook voor grote, open ruimtes is een schuifdeursysteem de oplossing. Binnenshuis kunnen houten of glazen schuifdeuren ook worden gebruikt om ruimtes op te splitsen en van één, twee ruimtes te maken. Daarnaast is een schuifdeur niet alleen een functionele en praktische manier om ruimtes mee te scheiden, je creëert er ook een prachtige sfeer mee in huis.

Schuifdeuren zijn er in diverse stijlen: je kunt kiezen voor een deur van dicht materiaal, zoals bijvoorbeeld een ingebouwde houten deur of juist kiezen voor een glaswand. Een schuifdeur van glas laat licht door en geeft een blik in de andere ruimte. Hierdoor kun je een donkere kamer lichter maken en creëer je een illusie van ruimte en houd je de openheid intact, ondanks je de ruimte opsplitst.

Lite Glass+ voor verlaagd plafondExtendo Corner

 

 

 

 

 

 

 

Levensloopbestendig

Ben je mindervalide en zit je bijvoorbeeld in een rolstoel, dan weet je hoe lastig dat voorwaarts en achterwaarts rijden is bij een gewone scharnierende deur...niet meer nodig bij een schuifdeur! Ook mensen met een rollator of mensen die blind of slechtziend zijn, ervaren een schuifdeur duidelijk prettiger en veiliger. Het toepassen van schuifdeuren past hierom bij levensloopbestendig bouwen. Bekijk ook onze animatie hierover

Isolatie

Schuifdeuren kunnen ook voor de nodige isolatie zorgen. Door je woonkamer in tweeën op te splitsen, verklein je de ruimtes die moeten worden verwarmd. Daarnaast kunnen ze ook dienstdoen als geluidsbarrière bijvoorbeeld in grote kantoorruimtes.

Rollglass+

Schuifdeuren zijn een goede keus voor elk type huis of bedrijfspand. Als je hebt besloten je interieur te stijlen met een schuifdeur, kun je kiezen uit een ruim aanbod aan systemen. Wil je jouw schuifdeursysteem in de wand monteren of op de wand? Kies je voor hout of voor glas. Mag het schuifdeursysteem van jou wel een eyecatcher zijn of liever iets minder opvallend? Wij adviseren graag welk schuifdeursysteem het best bij jouw ruimte past!

 

Tags: schuideur, waarom een schuifdeur kiezen?, schuifdeuren, ruimtebesparend, ruimtes creëren, isolatie, levensloopbestendig, rolstoelvriendelijk

Gerelateerde berichten